Steak opékaný s houbami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůShiitake houby
- 1kilogramHovězí roštěnka vys. peč.
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMorek
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 4centilitryMartell cognac
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůPetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Houby shiitake omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 2Osolíme a opepříme steaky. Na pánev vlijeme olej a opečeme steaky z každé strany 2 minuty. Pak snížíme teplotu a dopékáme ještě 6-8 minut z každé strany.
- 3Morek nakrájíme na kousky. V další pánvi si morek rozehřejeme a vložíme na něj cibuli a nakrájené houby. Opepříme a osolíme.
- 4Slijeme tuk ze steaků a do výpeku dáme houby s cibulí, horčici a přidáme koňak se smetanou. Povaříme, vmícháme nasekanou petrželku a přelijeme steaky hotovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.