Steak s žampiony a česnekovým máslem

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
84 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse prohněteme rozměklé máslo s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kapary. Na pergamenu vytvoříme váleček, zabalíme a dáme do ledničky ztuhnout. Vepřové kotlety naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme tymiánem a pokapeme olejem, 10 minut grilujeme ze všech stran. Na poslední 4 minuty přidáme na gril 4 žampiony, pokapeme olejem, osolíme a dogrilujeme spolu s masem. Tuhé ochucené máslo nakrájíme na silné plátky, na kotletu položíme ogrilovaný žampion a plátek másla, ozdobíme snítkou petrželky. Maso musí být horké, aby se máslo rozpustilo a vynikla jeho chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.