Steak T-bone
19 min.
Ingredience
- Česnekové máslo
- 65gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaČesnek
- 2lžičkyŠťáva citrónová
- 1lžícePetržel kudrnka
- Steaky T- bone
- 1lžičkaČesnek
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 620gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
156 mg
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1Steaky před kuchyňskou úpravou mají mít pokojovou teplotu. Sůl, prolisovaný česnek, pepř a olej smícháme dohromady a potřeme steaky z obou stran a necháme asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Smícháme všechny suroviny pro česnekové máslo. Zapneme si gril a steaky grilujeme tak dlouho jak kdo si přeje. Doba grilování nepropečený 5 - 6 minut, středně propečený 7 - 10 minut, propečený 10 - 14 minut. Při grilování obracíme steaky. Steaky ozdobíme kopečkem česnekového másla a na předehřátém talíři podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.