Steak z roštěnce s krustou z rukoly
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 20gramůPepř 4 barev
- 350mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůRukola
- 4stroužkyČesnek
- 220mililitrůVíno portské
- 200mililitrůBalsamico ocet
- 1lžičkaMed včelí
- 1400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1734 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
142 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nízký roštěnec naklepeme, posypeme mletým barevným pepřem, potřeme olejem a alespoň tři hodiny necháme uležet v chladničce pod fólií.
- 2Na krustu zesklovatíme na horké pánvi lístky rukoly a necháme vychladit. Poté rozmixujeme s česnekem, solí a pepřem. Vmícháme jemnou strouhanku.
- 3Marinované maso asi pět minut smažíme po obou stranách na zbývajícím oleji, potřeme krustou, vložíme do trouby a pět minut zapékáme.
- 4K steaku podáváme vinnou omáčku, kterou připravíme svařením vína s medem a balsamikovým octem. Svařujeme alespoň deset minut, až omáčka zhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.