Steak ze zvěřiny
40 min.
Ingredience
- 640gramůSrnčí kýta
- 200gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaSůl
- 4kusyJalovec
- 2kusyJablka
- 0,25kusCitrony
- 4lžičkyKompot brusinkový
- 0,5litrOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1769 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
154 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu nakrájíme na steaky, protkneme slaninou a naložíme do oleje smíchaného s pepřem, drceným jalovcem, rozmarýnem, tymiánem, worcesterem a citronovou šťávou. Maso marinujeme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.
- 2Steaky necháme okapat, osolíme je a zprudka grilujeme po obou stranách tak, aby maso uvnitř zůstalo krvavé.
- 3Podáváme s grilovanými plátky jablek, ozdobenými brusinkami.
- 4Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety a lišky dušené na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.