Steak ze zvěřiny

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1769 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
154 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí kýtu nakrájíme na steaky, protkneme slaninou a naložíme do oleje smíchaného s pepřem, drceným jalovcem, rozmarýnem, tymiánem, worcesterem a citronovou šťávou. Maso marinujeme alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.
  • 2
    Steaky necháme okapat, osolíme je a zprudka grilujeme po obou stranách tak, aby maso uvnitř zůstalo krvavé.
  • 3
    Podáváme s grilovanými plátky jablek, ozdobenými brusinkami.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety a lišky dušené na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.