Steaky dušené na černém pivě
155 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí plec
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžičkaHořčice francouzská
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 600mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePažitka
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky obalíme v hladké mouce.
- 2V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme, poté odložíme stranou.
- 3Do oleje přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opečeme ji. Přidáme cukr, hořčici, rajčatový protlak, tymián, bobkový list, černé pivo a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, promícháme a do omáčky vrátíme opečené steaky. Kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby, kde maso dusíme 120 minut.
- 4Po upečení steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.