Steaky dušené na černém pivě

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Plátky obalíme v hladké mouce.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme, poté odložíme stranou.
  • 3
    Do oleje přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opečeme ji. Přidáme cukr, hořčici, rajčatový protlak, tymián, bobkový list, černé pivo a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, promícháme a do omáčky vrátíme opečené steaky. Kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby, kde maso dusíme 120 minut.
  • 4
    Po upečení steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.