Steaky s houbovou omáčkou a kaší ze sladkých brambor
30 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory sladké (Batáty)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůCibulka jarní
- 4stroužkyČesnek
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůTymián čerstvý
- 500gramůHovězí roštěnka vys. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
45 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Česnek oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Tymián nasekáme.
- 2Brambory uvaříme do měkka, slijeme, poté rozšťoucháme, přidáme máslo, mléko, dochutíme solí a pepřem. Třetinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, česnek a houby, smažíme 3 minuty, poté přilijeme citronovou šťávu, smetanu, ochutíme tymiánem. Přivedeme k varu, minutu povaříme. Zbytek oleje rozpálíme ve druhé pánvi a smažíme na něm steaky po dobu 4 minut z každé strany. Maso servírujeme s bramborovou kaší, přelité houbovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.