Steaky z divočáka s višněmi
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůSlivovice
- 150gramůVišně
- 250gramůZakysaná smetana
- 5kusůJalovec
- 500gramůKančí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso nakrájíme na plátky, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Rozehřejeme olej a 50 g másla, maso po obou stranách opečeme. Tuk od opékání slijeme, přilijeme alkohol a zapálíme jej. Plátky masa i se šťávou odložíme na teplé místo.
- 3V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vsypeme do něj rozdrcený jalovec a nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme vypeckované višně, vše podusíme. Zaprášíme moukou, podlijeme vypečenou šťávou. Prolisujeme, přidáme smetanu, krátce povaříme.
- 4Nakonec do omáčky vložíme maso a krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.