Steaky z jehněčí kýty s máslem s černými olivami

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1571 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
130 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme máslo. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně promísíme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do fólie a necháme min. 45min ztuhnout v mrazničce.
  • 2
    Vykoštěnou jehněčí kýtu ochutíme solí, pepřem a tymiánem, zavineme, zabezpečíme nití a nakrájíme na porce.
  • 3
    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5min po každé straně pro středně propečené maso, 8min pro dobře propečené maso.
  • 4
    Těsně před sejmutím z grilu ozdobíme plátky másla s černými olivami.
  • 5
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.