Steaky z tuňáka
40 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 1kilogramTuňák obecný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCibule červená
- 500gramůRajčata
- 3lžíceKapary sterilované
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5šálekBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a nasekáme.
- 2Steaky z tuňáka opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme na pánev s rozpáleným tukem. Opečeme z každé strany 5 minut. Poté je vyjmeme a uchováme v teple. Na témže tuku orestujeme připravenou cibuli s česnekem, přidáme okapaná, oloupaná rajčata a okapané kapary, zamícháme, osolíme, opepříme. Bazalku omyjeme, osušíme a nasekáme. Přidáme ke směsi.
- 3Steaky rozdělíme na talíře, obložíme směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.