Steaky z tuňáka s chřestem a rajčatovou salsou
30 min.
Ingredience
- 500gramůTuňák obecný
- 150gramůChřest zelený
- 200gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
777 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vyšší steaky z tuňáka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Můžeme je ještě zlehka posypat lístky čerstvého tymiánu (nebo jinou bylinkou.)
- 2Rozpálíme gril (nebo pánev) a steaky z obou stran zprudka opečeme – jen krátce, asi 2 minuty z každé strany.
- 3Maso by mělo být propečené jen mírně, nejlépe na stupeň rare či medium rare, jinak bude vysušené. Steak můžeme podávat s grilovaným chřestem a rajčatovou salsou.
- 4Grilovaný chřest: zelený chřest krátce opečeme na grilu a potom několik minut marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a pepře.
- 5Rajčatová salsa: Dobře vyzrálá rajčata omyjeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pak k nim přidáme nasekaný česnek, bazalku, olivový olej, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme a necháme v lednici 2 až 3 hodiny uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.