Steaky z tuňáka s chřestem a rajčatovou salsou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
777 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyšší steaky z tuňáka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Můžeme je ještě zlehka posypat lístky čerstvého tymiánu (nebo jinou bylinkou.)
  • 2
    Rozpálíme gril (nebo pánev) a steaky z obou stran zprudka opečeme – jen krátce, asi 2 minuty z každé strany.
  • 3
    Maso by mělo být propečené jen mírně, nejlépe na stupeň rare či medium rare, jinak bude vysušené. Steak můžeme podávat s grilovaným chřestem a rajčatovou salsou.
  • 4
    Grilovaný chřest: zelený chřest krátce opečeme na grilu a potom několik minut marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a pepře.
  • 5
    Rajčatová salsa: Dobře vyzrálá rajčata omyjeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pak k nim přidáme nasekaný česnek, bazalku, olivový olej, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme a necháme v lednici 2 až 3 hodiny uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.