Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem
35 min.

Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 85mililitrůBrandy Armagnac
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 115gramůStrouhanka
- 100gramůSýr Rokfór
- 600gramůKuřecí stehna
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
62 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Stehenní kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vložíme změklé máslo, rozdrobíme sýr, přidáme Armagnac, důkladně promícháme a směs rozprostřeme na řízky. Ty přeložíme napůl, kraje dobře stiskneme a sešpendlíme párátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
- 2Ve fritéze rozehřejeme olej na 160° C, vložíme kuřecí řízky a fritujeme 10 - 15 minut. (Lze smažit i na pánvi.) Když řízky zezlátnou, vyjmeme je z fritézy a necháme na ubrousku zbavit přebytečného tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.