Stehenní kuřecí řízky plněné rokfórem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
62 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stehenní kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Do misky vložíme změklé máslo, rozdrobíme sýr, přidáme Armagnac, důkladně promícháme a směs rozprostřeme na řízky. Ty přeložíme napůl, kraje dobře stiskneme a sešpendlíme párátky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
  • 2
    Ve fritéze rozehřejeme olej na 160° C, vložíme kuřecí řízky a fritujeme 10 - 15 minut. (Lze smažit i na pánvi.) Když řízky zezlátnou, vyjmeme je z fritézy a necháme na ubrousku zbavit přebytečného tuku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.