Stehna krůtí po provensálsku
55 min.
Ingredience
- 2kusyKrůtí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 2decilitryVíno červené
- 3lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
320 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Studenou tekoucí vodou opláchneme krůtí stehna, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme česnekem a majoránkou.
- 2Rozpálíme v tlakovém hrnci olej, stehna osmahneme, přilijeme červené víno a hrnec uzavřeme. 35 minut maso dusíme. Poté hrnec odstavíme a jakmile v něm klesne tlak, můžeme jej otevřít. Hotová stehna vyjmeme a položíme na servírovací podnos.
- 3Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu a minutu povaříme.
- 4Podáváme s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.