Stehna krůtí po provensálsku

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
13 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
320 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Studenou tekoucí vodou opláchneme krůtí stehna, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme česnekem a majoránkou.
  • 2
    Rozpálíme v tlakovém hrnci olej, stehna osmahneme, přilijeme červené víno a hrnec uzavřeme. 35 minut maso dusíme. Poté hrnec odstavíme a jakmile v něm klesne tlak, můžeme jej otevřít. Hotová stehna vyjmeme a položíme na servírovací podnos.
  • 3
    Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu a minutu povaříme.
  • 4
    Podáváme s masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.