Stehna z husy podávaná s čočkou
160 min.
Ingredience
- 1kusHusí stehna
- 2lžíceHusí sádlo
- 1kusCibule
- 50gramůTymián čerstvý
- 2centilitryMartell cognac
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 400gramůČočka jedlá
- 250mililitrůVíno červené
- 1lžíceOcet vinný červený
- 50gramůPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
26 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Husí stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Připravíme větší pekáč, do něj vložíme husí sádlo a rozehřejeme. Opečeme stehna po všech stranách. Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Do pekáče k husím stehnům přidáme oloupanou celou cibuli a tymián. Pokapeme stehna koňakem zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč vložíme do trouby, přikryjeme poklicí, pečeme 90 minut.
- 3Omyjeme a oškrábeme mrkev i petržel, opláchneme pórek, nakrájíme na kolečka. Oškrábanou mrkev i petržel také pokrájíme na kolečka.
- 4Vyndáme opečená stehna z pekáče, slijeme tuk, do pekáče vložíme nakrájenou zeleninu a čočku.
- 5Přilijeme červené víno, počkáme, dokud vše nepřejde varem, poté do pekáče vrátíme zpět stehna, znovu vložíme do trouby, přikryjeme pekáč poklicí a dusíme 40 minut.
- 6Nakonec ještě dochutíme octem, osolíme a opepříme, na závěr před podáváním posypeme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.