Štěrbák s dipem ze zelených rajčat
25 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŠtěrbák zahradní
- 4lžíceBazalka
- 150gramůBageta
- 150gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
18 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z džemu ze zelených rajčat (u nás používáme chutney), citronové šťávy, oleje, špetky soli a pepře ušleháme hladkou zálivku.
- 2Listy štěrbáku nakrájíme podélně na plátky a vložíme do salátové mísy, zalijeme zálivkou, promícháme, ozdobíme vypeckovanými černými olivami a nakrájenou bazalkou.
- 3V topinkovači opečeme bagety a potřeme je hořčicí. Podáváme k salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.