Štěrbákový salát s jablky

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slunečnicová semínka nasucho opražíme v pánvi, vsypeme na talíř a necháme vychladnout.
  • 2
    Štěrbák očistíme, omyjeme a osušíme. Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. V misce je promícháme s citronovou šťávou.
  • 3
    Očištěnou ředkev nastrouháme a v míse smícháme se zakysanou smetanou, octem, olejem, cukrem, solí a pepřem. Vmícháme listy salátu nakrájené na proužky a nakonec přidáme jablka.
  • 4
    Salát upravíme na talíře a posypeme opraženými semínky. Ozdobíme omytou řeřichou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.