Štěrbákový salát s jablky
25 min.
Ingredience
- 2lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 1kusŠtěrbák zahradní
- 250gramůJablka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůŘedkev černá
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžíceOcet jablečný
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Slunečnicová semínka nasucho opražíme v pánvi, vsypeme na talíř a necháme vychladnout.
- 2Štěrbák očistíme, omyjeme a osušíme. Omytá jablka nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. V misce je promícháme s citronovou šťávou.
- 3Očištěnou ředkev nastrouháme a v míse smícháme se zakysanou smetanou, octem, olejem, cukrem, solí a pepřem. Vmícháme listy salátu nakrájené na proužky a nakonec přidáme jablka.
- 4Salát upravíme na talíře a posypeme opraženými semínky. Ozdobíme omytou řeřichou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.