Sterilizovaná pikantní tykev
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyTykev
- 500gramůMrkev kořen
- 5litrůVoda pitná
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl
- 750gramůCukr krupice
- 30gramůPepř černý celý
- 6kusůFeferony
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a tykev očistíme. Tykev nakrájíme na malé kousky a mrkev na tenká kolečka, které ještě rozpůlíme.
- 2Do hrnce vlijeme vodu, osolíme, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Povaříme 5-7 minut, stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a směsí zalijeme nakrájenou tykev a mrkev. Zalitou zeleninu přikryjeme a necháme 24 hodin odstát.
- 3Po 24 hodinách nálev scedíme do hrnce, přidáme cukr, pepř, zázvor a drobně nakrájené feferonky. Promícháme a na mírném ohni přivedeme k varu. Do vřícího nálevu vložíme tykev s mrkvi a vaříme tak dlouho, aby obě surovin změkly.
- 4Měkkou tykev a mrkev spolu s nálevem rozdělíme do připravených skleníček, které ihned zavíčkujeme. V hrnci na sterilizovaní zeleninu sterilizujeme 20 minut.
- 5Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo, kde můžeme udržovat delší dobu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.