Sterilizovaná pikantní tykev

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a tykev očistíme. Tykev nakrájíme na malé kousky a mrkev na tenká kolečka, které ještě rozpůlíme.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Povaříme 5-7 minut, stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a směsí zalijeme nakrájenou tykev a mrkev. Zalitou zeleninu přikryjeme a necháme 24 hodin odstát.
  • 3
    Po 24 hodinách nálev scedíme do hrnce, přidáme cukr, pepř, zázvor a drobně nakrájené feferonky. Promícháme a na mírném ohni přivedeme k varu. Do vřícího nálevu vložíme tykev s mrkvi a vaříme tak dlouho, aby obě surovin změkly.
  • 4
    Měkkou tykev a mrkev spolu s nálevem rozdělíme do připravených skleníček, které ihned zavíčkujeme. V hrnci na sterilizovaní zeleninu sterilizujeme 20 minut.
  • 5
    Necháme vychladnout a uložíme na chladné místo, kde můžeme udržovat delší dobu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.