Sterilizovaná sladkokyselá brokolice
45 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrokolice
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Nálev
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl
- 120gramůCukr krupice
- 4gramyNové koření celé
- 3gramyBobkový list
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Růžičky brokolice rozdělíme, důkladně očistíme a vložíme do hrnce. Osolíme, zalijeme vodou a pod poklici přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 5 minut.
- 2Příprava nálevu: Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Nakonec vložíme nové koření a bobkový list. Připravený nálev přivedeme do bodu varu a povaříme 10 minut. Hotový nálev necháme trochu vychladnout.
- 3Vodu scedíme a růžičky brokolice naskládáme do připravených sklenic, které zalijeme teplým nálevem. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde je při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
- 4Potom je vybereme z hrnce a uskladňujeme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.