Sterilizovaná sladkokyselá brokolice

45 min.
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Růžičky brokolice rozdělíme, důkladně očistíme a vložíme do hrnce. Osolíme, zalijeme vodou a pod poklici přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 5 minut.
  • 2
    Příprava nálevu: Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Nakonec vložíme nové koření a bobkový list. Připravený nálev přivedeme do bodu varu a povaříme 10 minut. Hotový nálev necháme trochu vychladnout.
  • 3
    Vodu scedíme a růžičky brokolice naskládáme do připravených sklenic, které zalijeme teplým nálevem. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde je při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
  • 4
    Potom je vybereme z hrnce a uskladňujeme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.