Sterilizovaná tykev se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyTykev
- 2kilogramyCibule
- 2kilogramyRajčata
- 1kilogramPaprika zelená
- 1kilogramPaprika žlutá
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1,5decilitryOcet kvasný lihový
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 350gramůCukr krupice
- 10gramůNové koření celé
- 10gramůPepř černý celý
- 4gramyBobkový list
- 150gramůSůl
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme. Zelené a žluté papriky zbavíme jadřinců a spolu s rajčaty a oloupanou tykví nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Ve větším hrnci rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Když je už cibule sklovitá, vložíme všechnu nakrájenou zeleninu a zamícháme. Ihned zalijeme 5 dl vody, octem, přisypeme cukr, sůl, vložíme bobkový list, nové koření a nakonec celý pepř. Zamícháme a občasným promícháním přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 10-15 minut.
- 3Hotovou a ještě horkou zeleninu spolu s nálevem naplníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, kde sterilizujeme 5 minut.
- 4Sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.