Sterilizované zelné listy plněné křenem

70 min.
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen dobře očistíme, oloupeme a jemně nastrouháme. Hlávku bílého zelí očistíme od poškozených listů. Zdravé listy povaříme v hrnci s osolenou vodou, přibližně 3-4 minut. Měkké, ale ne rozvařené listy nakrájíme na 10 cm široké pásky.
  • 2
    Na každý pásek dáme 1-2 lžíce nastrouhaného křenu a zabalíme do rolky. Rolky naskládáme do připravených skleniček a zalijeme teplým nálevem. Zavíčkujeme je a v zavařovacím hrnci při 90stupňové teplotě sterilizujeme 30 minut.
  • 3
    Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, pepř. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu. Povaříme ještě 5 minut a stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Nakonec sklenice vybereme z hrnce. Necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.