Sterilizované zelné listy plněné křenem
70 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1kilogramKřen
- Nálev
- 3litryVoda pitná
- 7decilitrůOcet kvasný lihový
- 300gramůCukr krupice
- 2lžíceSůl
- 30gramůPepř černý celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Křen dobře očistíme, oloupeme a jemně nastrouháme. Hlávku bílého zelí očistíme od poškozených listů. Zdravé listy povaříme v hrnci s osolenou vodou, přibližně 3-4 minut. Měkké, ale ne rozvařené listy nakrájíme na 10 cm široké pásky.
- 2Na každý pásek dáme 1-2 lžíce nastrouhaného křenu a zabalíme do rolky. Rolky naskládáme do připravených skleniček a zalijeme teplým nálevem. Zavíčkujeme je a v zavařovacím hrnci při 90stupňové teplotě sterilizujeme 30 minut.
- 3Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, pepř. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu. Povaříme ještě 5 minut a stáhneme ze sporáku.
- 4Nakonec sklenice vybereme z hrnce. Necháme vychladnout a uskladníme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.