Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou
75 min.
Ingredience
- 1kilogramHouby čerstvé
- 3litryVoda pitná
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 2lžičkySůl
- 1kilogramPaprikové lusky čerstvé
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 700gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 40gramůPikanta nálev
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lišky očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou, kam ještě přilijeme ocet. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Potom houby scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
- 2Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, bílých žeber a nakrájíme na tenké proužky. Uvaříme je ve vroucí vodě 5 minut. Scedíme a také necháme okapat. Zelí hlávkové zbavíme poškozených listu, košťálu a spolu s oloupanou cibuli a česnekem nakrájíme na tenké proužky. Také povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
- 3Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu a podle návodu na sáčku uvaříme nálev.
- 4Připravenou zeleninu a houby v misce smícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme a při 80 stupňu Celsia sterilizujeme 25 minut. Potom necháme vychladnout a a uskladníme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.