Sterilizovaný salát s houbami a zeleninou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lišky očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou, kam ještě přilijeme ocet. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Potom houby scedíme, opět opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, bílých žeber a nakrájíme na tenké proužky. Uvaříme je ve vroucí vodě 5 minut. Scedíme a také necháme okapat. Zelí hlávkové zbavíme poškozených listu, košťálu a spolu s oloupanou cibuli a česnekem nakrájíme na tenké proužky. Také povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Příprava nálevu: Do hrnce vlijeme vodu a podle návodu na sáčku uvaříme nálev.
  • 4
    Připravenou zeleninu a houby v misce smícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme a při 80 stupňu Celsia sterilizujeme 25 minut. Potom necháme vychladnout a a uskladníme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.