Sterilovaná hovězí roštěnka se zeleninou
140 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Zaprášíme moukou a na rozpálené části sádla zprudka opečeme po obou stranách.
- 2Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Společně s nasekanou cibulí podusíme na zbytku sádla a přidáme k masu. Vše rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujem po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.