Sterilované vepřové maso v mrkvi

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
353 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme vodou. Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  • 2
    Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostky a přidáme do kastrolu. Společně dusíme do poloměkka.
  • 3
    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme k masu a povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a směs ihned rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.