Sterilované vepřové maso v mrkvi
200 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřové maso libové
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůMrkev kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 2decilitryVoda pitná
- Na jíšku
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme vodou. Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- 2Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostky a přidáme do kastrolu. Společně dusíme do poloměkka.
- 3Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme k masu a povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a směs ihned rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.