Sterilovaný salát z čerstvých hub a zeleniny
80 min.
Ingredience
- 1kilogramHříbky čerstvé
- 400gramůCibule
- 400gramůMrkev sterilovaná
- 400gramůCeler bulvový
- 400gramůKvěták
- 400gramůPaprika červená
- 1špetkaKyselina citrónová
- 1špetkaSůl
- Nálev
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 2kusyBobkový list
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Tvrdší hříbky očistíme, omyjeme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Ochutíme špetkou soli a cca 10 minut povaříme. Po vychladnutí scedíme.
- 2Cibuli, celer a mrkev očistíme, opláchneme a pokrájíme na kolečka, květák rozebereme na růžičky. Vše vložíme do osolené vody, přisypeme kyselinu citronovou a uvaříme do poloměkka. Papriku očistíme, pokrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Všechnu zeleninu promícháme s houbami a na sítu necháme okapat.
- 3Na nálev smícháme vodu s octem, solí a cukrem. Přidáme pepř, nové koření, tymián, hořčičné semínko, bobkový list a povaříme.
- 4Směs hub a zeleniny rozdělíme do sklenic, zlehka namačkáme a zalijeme vychladlým nálevem. Odložíme a necháme stát do druhého dne. Poté sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 30 minut.
- 5Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.