Sterilovaný tykvový salát
75 min.
Ingredience
- 1kilogramTykev
- 6decilitrůOcet kvasný lihový
- 2decilitryVoda pitná
- 80gramůCukr krupice
- 20gramůSůl
- 2kusyCibule
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 2kusyBobkový list
- 1kusKřen
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek odstraníme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Mírně osolíme, promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.
- 2Ve vodě rozmícháme sůl, ocet, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření, hořčičné semínko a bobkový list a povaříme. Tykev rozdělíme do sklenic, průběžně prokládáme cibulí, křenem a koprem, poté zalijeme vychladlým nálevem.
- 3Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 45 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.