Sterilovaný tykvový salát

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek odstraníme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Mírně osolíme, promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.
  • 2
    Ve vodě rozmícháme sůl, ocet, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření, hořčičné semínko a bobkový list a povaříme. Tykev rozdělíme do sklenic, průběžně prokládáme cibulí, křenem a koprem, poté zalijeme vychladlým nálevem.
  • 3
    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 45 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.