Štika na víně s houbami
45 min.
Ingredience
- 800gramůŠtika obecná
- 400gramůHouby čerstvé
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 250mililitrůVíno bílé
- 2kusyCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Štiku očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno a smícháme s moukou.
- 2Porce ryby obalíme v mouce s petrželovou natí, z obou stran osmažíme na másle, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě, až je ryba téměř měkká.
- 3Na pánvi zpěníme na oleji cibuli s houbami, podusíme a přidáme ke štice. Směs přelijeme smetanou a ještě zhruba 5 minut dusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.