Štika pečená se špenátem

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce ze štiky omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem.
  • 2
    V hrnci si přivedeme k varu vodu se solí. Jakmile se začne vařit, vložíme do ní špenátové listy, povaříme je 1 minutu, pak hned je scedíme, necháme v sítu okapat, poté je pokrájíme na proužky. Očistíme cibuli se stroužky česneku. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 190°C. V rendlíku rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme špenát, česnek, sůl a pepř. Promícháme a pod poklicí krátce, 5 minut podusíme. Pak rendlík odstavíme z plotny, do mírně vychladlého špenátu přimícháme na kostičky pokrájený sýr. Z omytých masitých rajčat nakrájíme silnější plátky.
  • 4
    Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poklademe porce štiky, okolo nich a na rybu poklademe špenát se sýrem. Na špenát rozložíme ještě plátky rajčat, osolíme je, posypeme pepřem a pokapeme olejem. Pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby. Štiku se špenátem dusíme přibližně 20 minut, pak poklici odložíme a pečeme dalších 10-15 minut.
  • 5
    Na talíře dáme špenát s plátky rajčat, na špenát poklademe porce štiky a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.