Štika po burgundsku
35 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 600gramůŠtika obecná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVíno bílé
- 4stroužkyČesnek
- 120gramůCibule sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
532 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava. Přidáme malé cibulky, očištěné a omyté porce štiky, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše zalijeme vínem a povaříme asi 20 minut.
- 2Potom pokrm zahustíme několika kuličkami z másla, rozmíchaného s hladkou moukou a ještě chvíli povaříme.
- 3Podáváme s česnekovými topinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.