Štika s křenovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 70gramůKřen
- 1000gramůŠtika obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné porce štiky povaříme v osolené vodě s kořením a s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.
- 2Zpola uvařenou štiku vyjmeme,do vývaru přidáme jíšku připravenou z másla a mouky. Mírně okyselíme, přisolíme a vaříme 30 minut. Krátce před dovařením přidáme nastrouhaný křen a vložíme porce štiky, povaříme ještě 5 minut.
- 3Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.