Štika s vaječnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- vaječná omáčka
- 200mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 600gramůŠtika obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
117 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce štiky pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.
- 2Potom maso osušíme, vložíme do pekáče a zalijeme vínem. Posypeme nasekanou petrželkou, cukrem, opepříme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu slijeme a použijeme při přípravě omáčky.
- 4Omáčka: Do rozehřátého másla přidáme natvrdo uvařená, nastrouhaná vejce, zalijeme vypečenou šťávou, ochutíme octem a nasekanou petrželkou, za stálého míchání několik minut povaříme.
- 5Štiku upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.