Štika s vaječnou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
117 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté porce štiky pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce.
  • 2
    Potom maso osušíme, vložíme do pekáče a zalijeme vínem. Posypeme nasekanou petrželkou, cukrem, opepříme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu slijeme a použijeme při přípravě omáčky.
  • 4
    Omáčka: Do rozehřátého másla přidáme natvrdo uvařená, nastrouhaná vejce, zalijeme vypečenou šťávou, ochutíme octem a nasekanou petrželkou, za stálého míchání několik minut povaříme.
  • 5
    Štiku upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.