Štika v bramboráku
40 min.
Ingredience
- 600gramůŠtika obecná
- 4kusyBrambory
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceMléko polotučné
- 1špetkaMajoránka
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
160 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Oloupané brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s vejcem, majoránkou, prolisovaným česnekem, mlékem, hrubou moukou a solí. Vypracujeme husté těsto. Porce štiky nakrájíme na stejné kousky, osolíme, obalíme v hladké mouce a bramborákovém těstu. Smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.