Štika v rosolu

115 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štiku očistíme, omyjeme, odřízneme hlavu, ocas a ploutve a vhodíme je do hrnce. Štiku opatrně stáhneme z kůže směrem od hlavy k ocasu, kůži rozložíme na naplnění. Pečlivě obereme maso z kostí a vložíme do mísy, kostru přidáme do hrnce k hlavě a ploutvím.
  • 2
    Housku nakrájenou na kostičky namočíme do mléka, necháme nasáknout a hned vyjmeme a přihodíme k masu. Na rozpáleném másle orestujeme cibulku nadrobno a také přidáme k masu. Osolíme, okořeníme a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Vmícháme vejce a hmotou naplníme kůži, pevně sešijeme.
  • 3
    Do hrnce s kostrou a zbytky z ryby přidáme oloupanou kořenovou zeleninu a cibuli, bobkový list, přilijeme 1 l vody a osolíme. Chvíli necháme vařit na mírném ohni a opatrně vložíme naplněnou rybu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi hodinu.
  • 4
    Rybu vyjmeme a necháme vychladnout, z vývaru odebereme 250 ml do jiného hrnce, přimícháme želatinu a uvaříme rosol. Vychladlou rybu nakrájíme na plátky, které rozložíme na tác a zalijeme hotovým rosolem, necháme ztuhnout. Ozdobíme citronem a podáváme s tatarskou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.