Štika v rosolu
115 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 120gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusCitrony
- 1baleníŽelatina v prášku
- 1decilitrMléko polotučné
- 1300gramůŠtika obecná
- 1kusŽemle tuková
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Štiku očistíme, omyjeme, odřízneme hlavu, ocas a ploutve a vhodíme je do hrnce. Štiku opatrně stáhneme z kůže směrem od hlavy k ocasu, kůži rozložíme na naplnění. Pečlivě obereme maso z kostí a vložíme do mísy, kostru přidáme do hrnce k hlavě a ploutvím.
- 2Housku nakrájenou na kostičky namočíme do mléka, necháme nasáknout a hned vyjmeme a přihodíme k masu. Na rozpáleném másle orestujeme cibulku nadrobno a také přidáme k masu. Osolíme, okořeníme a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Vmícháme vejce a hmotou naplníme kůži, pevně sešijeme.
- 3Do hrnce s kostrou a zbytky z ryby přidáme oloupanou kořenovou zeleninu a cibuli, bobkový list, přilijeme 1 l vody a osolíme. Chvíli necháme vařit na mírném ohni a opatrně vložíme naplněnou rybu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi hodinu.
- 4Rybu vyjmeme a necháme vychladnout, z vývaru odebereme 250 ml do jiného hrnce, přimícháme želatinu a uvaříme rosol. Vychladlou rybu nakrájíme na plátky, které rozložíme na tác a zalijeme hotovým rosolem, necháme ztuhnout. Ozdobíme citronem a podáváme s tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.