Štika v rosolu se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 60gramůPetržel kořen
- 60gramůCeler bulvový
- 2litryVoda pitná
- 120gramůSůl
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 1kusBobkový list
- 60gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel - nať
- 7gramůPepř bílý
- 300gramůOkurky nakládané
- 1500gramůŠtika obecná
- 2stroužkyČesnek
- 2baleníŽelatina čirá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, bobkový list, sůl, zalijeme 2 l vody a přivedeme k varu.
- 2Vykuchanou štiku zbavíme hlavy, ocasu a ploutví a nakrájíme napříč na asi 5 cm silné podkovy. Vše přidáme do hrnce s kořenovou zeleninou a vaříme asi 20 minut. Poté vyjmeme masové podkovy, necháme okapat a rozložíme na oválnou mísu, osolíme, opeříme.
- 3Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme, nakrájíme na osminky, kterými obložíme ryby na míse a posolíme. Menší nakládané okurky nakrájíme podélně na půlky a proložíme jimi osminky vajec. Nakonec v půl litru vývaru z ryby uvaříme podle návodu želatinu a zalijeme rybí podkovy i vejce a okurky a necháme ztuhnout. Servírujeme ozdobené vějířky z citronu, posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.