Stočené řezy z úhoře
40 min.
Ingredience
- 1000gramůÚhoř říční
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
53 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
151 mg
Cukr
317 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchaného úhoře omyjeme, zbavíme ploutví a nakrájíme na 4 stejné díly. Maso osolíme, opepříme, zakapeme částí citronové šťávy a necháme asi 2 hodiny odležet.
- 2Pekáček vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a urovnáme do něj svinuté dílky úhoře - maso stočíme a upevníme špejlí.
- 3Úhoře pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut doměkka. Během pečení porce občas pokapeme zbylou citronovou šťávou.
- 4Po vychladnutí podáváme s čerstvým chlebem a majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.