Šťouchané brambory s celerem a smetanou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory a celer pokrájíme na kostky, dáme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme je přibližně 15 - 20 minut doměkka.
  • 2
    Mezitím omyjeme pažitku, kterou nakrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli pokrájíme též nadrobno a v pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) ji zpěníme téměř dorůžova.
  • 3
    Z uvařených brambor s celerem slijeme vodu, přidáme k nim zpěněnou cibulku, čersté máslo, teplou smetanu a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti přidáme bílý pepř, pažitku, dochtíme solí, vše zlehka promícháme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.