Šťouchané brambory s celerem a smetanou
40 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 250gramůCeler bulvový
- 1litrVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1,5lžícePažitka
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř bílý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory a celer pokrájíme na kostky, dáme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme je přibližně 15 - 20 minut doměkka.
- 2Mezitím omyjeme pažitku, kterou nakrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli pokrájíme též nadrobno a v pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) ji zpěníme téměř dorůžova.
- 3Z uvařených brambor s celerem slijeme vodu, přidáme k nim zpěněnou cibulku, čersté máslo, teplou smetanu a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti přidáme bílý pepř, pažitku, dochtíme solí, vše zlehka promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.