Šťouchané brambory – tlučeňáky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
514 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, zalijeme 1,2 l vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Uvařené brambory slijeme z přebytečné vody, přidáme k nim máslo, pažitku a rozšťoucháme je šťouchadlem.
  • 3
    Rozdělíme je na talíře, ozdobíme jarní cibulkou i s máslem a podáváme je s podmáslím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.