Šťouchané brambory – tlučeňáky
45 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 4kusyCibulka jarní
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePažitka
- 1litrPodmáslí kysané 1%
- 1,2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
514 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, zalijeme 1,2 l vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpuštěném másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Uvařené brambory slijeme z přebytečné vody, přidáme k nim máslo, pažitku a rozšťoucháme je šťouchadlem.
- 3Rozdělíme je na talíře, ozdobíme jarní cibulkou i s máslem a podáváme je s podmáslím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.