Šťovík dušený

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
995 mg
Cukr
219 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šťovík přebereme, povadlé listy vyhodíme. Zbylé listy omyjeme a podusíme v trošce vody asi 5 minut.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme šťovík, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a dusíme 40 minut. Šťovík vyndáme posekáme nadrobno, vrátíme do hrnce, žloutky rozmícháme se smetanou a máslem, přidáme ke šťovíku a rozmícháme. Zakápneme ústřicovou nebo sojovou pikantní omáčkou. Již nevaříme.
  • 3
    Takto upravený šťovík je vhodný k pečeným masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.