Šťovík dušený
70 min.
Ingredience
- 600gramůŠťovík
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1špetkaCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3mililitryOmáčka ústřicová
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
995 mg
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 1Šťovík přebereme, povadlé listy vyhodíme. Zbylé listy omyjeme a podusíme v trošce vody asi 5 minut.
- 2V pánvi rozehřejeme 40 g másla, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme šťovík, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a dusíme 40 minut. Šťovík vyndáme posekáme nadrobno, vrátíme do hrnce, žloutky rozmícháme se smetanou a máslem, přidáme ke šťovíku a rozmícháme. Zakápneme ústřicovou nebo sojovou pikantní omáčkou. Již nevaříme.
- 3Takto upravený šťovík je vhodný k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.