Šťovíková omáčka s lososem
30 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůŠťovík
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 40mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
481 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 210 °C. Z kotlet vykrojíme páteřní kost, maso omyjeme a osušíme. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a rozložíme do ní kotlety. Citronovou šťávu smícháme s 1 lžící vody, olejem, se solí a s pepřem a směsí přelijeme rybí maso. Zapékáme v horké troubě 5-6 minut. Omyjeme šťovík, otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Zakysanou smetanu, šťovík, víno a výpek z masa povaříme a omáčku rozmixujeme.
- 2Nejlepší přílohou jsou nové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.