Šťovíková polévka s hruškami
15 min.
Ingredience
- 80gramůŠťovík
- 500gramůHrušky
- 1kusZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceZakysaná smetana
- 0,75litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Šťovík očistíme a rozdělíme na větší kousky. V hrnci zahřejeme vývar a šťovík v něm necháme 5 minut povařit.
- 2Hrušky oloupeme a odstraníme jádřince, zázvor oloupeme a spolu s hruškami rozmixujeme. Šťovík rozmixujeme přímo v hrnci ručním mixérem a přidáme hruškový krém. Okořeníme a prudce přivedeme k varu, ale dále již nevaříme.
- 3Polévku zjemníme smetanou, nalijeme do talířů a ihned podáváme. Můžeme podávat i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.