Stracciatella s těstovinami
30 min.
Ingredience
- 1500mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůNudle vaječné
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
722 mg
Cukr
465 mg
Postup přípravy
- 1Vývar v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a uvaříme je tzv. na skus. Do misky rozklepneme vejce, okořeníme je špetkou muškátu, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Potom vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. Do zvolna se vařícího vývaru s těstovinami přidáme olej. Snížíme příkon tepla a mícháme tak, aby se vývar roztočil do víru. Postupně vléváme vaječnou směs, kterou bez vaření necháme jen ztuhnout na tenké pramínky. Odstavíme z plotny a po chvíli můžeme polévku podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.