Stracciatella s těstovinami

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
722 mg
Cukr
465 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a uvaříme je tzv. na skus. Do misky rozklepneme vejce, okořeníme je špetkou muškátu, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Potom vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. Do zvolna se vařícího vývaru s těstovinami přidáme olej. Snížíme příkon tepla a mícháme tak, aby se vývar roztočil do víru. Postupně vléváme vaječnou směs, kterou bez vaření necháme jen ztuhnout na tenké pramínky. Odstavíme z plotny a po chvíli můžeme polévku podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.