Střapačky se zelím

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, jemně nastrouháme a necháme ustát. Potom část vody scedíme.
  • 2
    Do brambor přidáme prosátou mouku, sůl, pepř a vše promícháme.
  • 3
    Směs protlačíme hrubým struhadlem do vařící vody, zavařené střapačky zamícháme a vaříme 8-10 minut. Potom je vyjmeme cedníkem.
  • 4
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
  • 5
    Nakonec vařené střapačky vložíme do zelí, promícháme a prohřejeme.
  • 6
    Při podávání každou porci přeléváme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.