Střapačky se zelím
50 min.
Ingredience
- 1900gramůBrambory
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 800gramůZelí kysané
- 300gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, jemně nastrouháme a necháme ustát. Potom část vody scedíme.
- 2Do brambor přidáme prosátou mouku, sůl, pepř a vše promícháme.
- 3Směs protlačíme hrubým struhadlem do vařící vody, zavařené střapačky zamícháme a vaříme 8-10 minut. Potom je vyjmeme cedníkem.
- 4Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kysané zelí, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
- 5Nakonec vařené střapačky vložíme do zelí, promícháme a prohřejeme.
- 6Při podávání každou porci přeléváme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.