Štrúdl pro labužníky
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceSezam - semena
- 1špetkaBazalka
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 200gramůŠunka dušená
- 2lžíceKečup ostrý
- 500gramůZelí kysané
- 1špetkaOregano sušené
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
51 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozdělíme na půlku listové těsto.
- 2Každou rozválíme na placku, osolíme a poklademe plátky šunky.
- 3Nakrájenou cibuli rozložíme na šunku.
- 4Posypeme bazalkou a oreganem, a poklademe kyselým zelím.
- 5Plátkový sýr nakrájíme na proužky a vytvoříme mřížku.
- 6Zakapeme kečupem.
- 7Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, zavineme a kraje pevně přimáčkneme.
- 8Celý štrúdl potřeme vajíčkem a posypeme kmínem a sezamem.
- 9Propíchneme vidličkou na více místech. Pečeme v silně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.