Stryky – bramborák se švestkami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté švestky rozpůlíme, dáme do mísy a prosypeme krystalovým cukrem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je do mísy, přebytečnou vodu z brambor slijeme a smícháme je s vajíčkem, solí, moukou a zázvorem. Těsto musí být polohusté.
  • 2
    Plech potřeme sádlem a rozehřejeme ho. Bramborové těsto rozetřeme po celé ploše, položíme na něj švestky, do poloviny švestek vložíme oloupané mandle. Stryky – bramborák se švestkami dáme do předem rozpálené trouby péct. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 35–45 minut.
  • 3
    Upečené „stryky“ rozkrájíme na porce, posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.