Stryky – bramborák se švestkami
60 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 500gramůŠvestky
- 40gramůMandle
- 100gramůCukr krystal
- 2lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Omyté švestky rozpůlíme, dáme do mísy a prosypeme krystalovým cukrem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je do mísy, přebytečnou vodu z brambor slijeme a smícháme je s vajíčkem, solí, moukou a zázvorem. Těsto musí být polohusté.
- 2Plech potřeme sádlem a rozehřejeme ho. Bramborové těsto rozetřeme po celé ploše, položíme na něj švestky, do poloviny švestek vložíme oloupané mandle. Stryky – bramborák se švestkami dáme do předem rozpálené trouby péct. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 35–45 minut.
- 3Upečené „stryky“ rozkrájíme na porce, posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.