Studená bramborová omáčka
15 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory vařené
- 125mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvařené, ještě teplé brambory prolisujeme sítem a zředíme marinádou připravenou z vody, octa, oleje, cukru a soli.
- 2Omáčku okořeníme oloupanou, nastrouhanou cibulí a nasekanou petrželkou.
- 3Bramborovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu, na studenou vepřovou pečeni nebo na studené vařené uzené maso.
- 4Do omáčky můžeme přidat trochu nastrouhaného křenu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.