Studená bramborová omáčka

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené, ještě teplé brambory prolisujeme sítem a zředíme marinádou připravenou z vody, octa, oleje, cukru a soli.
  • 2
    Omáčku okořeníme oloupanou, nastrouhanou cibulí a nasekanou petrželkou.
  • 3
    Bramborovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu, na studenou vepřovou pečeni nebo na studené vařené uzené maso.
  • 4
    Do omáčky můžeme přidat trochu nastrouhaného křenu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.