Studená jablečná polévka s kari
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceKari koření
- 900mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCitrony
- 1kusMáta
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- 100gramůJogurt bílý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 750gramůJablka
- 2lžíceChutney mangové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, nesmí změnit barvu. Přidáme kari a ještě cca 2 minuty mícháme.
- 2Přidáme vývar, oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nakrájená kyselejší jablka a pod pokličkou vaříme cca 7 minut do změknutí jablek. Přidáme mangové chutney, šťávu z 1/2 citronu a rozmixujeme.
- 3Vložíme nadrobno nasekanou část lístků čerstvé máty, sůl, pepř a vychladíme.
- 4Před podáváním zašleháme jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Na talíři zdobíme čerstvými lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.