Studená ovocná polévka
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 750mililitrůVoda pitná
- 150gramůVišně
- 150gramůTřešně
- 150gramůRybíz červený
- 150gramůMaliny
- 100mililitrůVíno bílé
- 4kusyHřebíček
- 1kusPudinkový prášek - jahodový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceCukr třtinový
- 150gramůOstružiny
- 0,13kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Citron řádně omyjeme, osušíme, 2 cm kůry odkrojíme. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Ovoce omyjeme, vypeckujeme a 4 lžíce necháme stranou na ozdobu.
- 2Vodu s citronovou šťávou a vínem přivedeme k varu, přidáme ovoce, kůru, skořici, hřebíček a na mírném plameni vaříme 5 minut.
- 3Ve 250 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek, vmícháme smetanu a tenkým pramínkem vlijeme do hrnce s ovocem. Zamícháme a opět pozvolna uvedeme k varu. Přidáme cukr podle chuti a necháme rozpustit. Uvařené vložíme i s nádobou do studené vody a necháme vychladnout. Vychladlé přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 4Před servírováním z polévky vyjmeme kůru a koření, polévku rozlijeme do misek a ozdobíme ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.