Studená ovocná polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citron řádně omyjeme, osušíme, 2 cm kůry odkrojíme. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Ovoce omyjeme, vypeckujeme a 4 lžíce necháme stranou na ozdobu.
  • 2
    Vodu s citronovou šťávou a vínem přivedeme k varu, přidáme ovoce, kůru, skořici, hřebíček a na mírném plameni vaříme 5 minut.
  • 3
    Ve 250 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek, vmícháme smetanu a tenkým pramínkem vlijeme do hrnce s ovocem. Zamícháme a opět pozvolna uvedeme k varu. Přidáme cukr podle chuti a necháme rozpustit. Uvařené vložíme i s nádobou do studené vody a necháme vychladnout. Vychladlé přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
  • 4
    Před servírováním z polévky vyjmeme kůru a koření, polévku rozlijeme do misek a ozdobíme ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.