Studená pikantní omáčka

140 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilované okurky a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme v porcelánové misce, osolíme (2 špetky) a necháme stát asi 120 minut. Poté slijeme vyloučenou tekutinu a přidáme nakyslá jablka nakrájená na kostičky.
  • 2
    V kastrůlku rozmícháme ocet, vodu, cukr, hořčici a koření - zbytek soli, mletou skořici, mletý zázvor a hořčičné semínko. Uvedeme do varu, zmírníme oheň a necháme povařit asi 3 minuty.
  • 3
    Dvě menší sklenice vysterilizujeme krátkým vařením, napěchujeme do nich okurkovou směs a zalijeme svařeným octem. Uzavřeme a zavařujeme ve vodní lázni při 80 st. Celsia 15 minut.
  • 4
    Omáčka se nechá 4 týdny uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.