Studená pikantní omáčka
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSůl
- 1špetkaSkořice mletá
- 100gramůCukr krupice
- 100mililitrůOcet jablečný
- 1špetkaZázvor mletý
- 1lžíceHořčice
- 2kusyJablka
- 150mililitrůVoda pitná
- 2kusyOkurky nakládané
- 0,5lžičkaHořčičné semínko
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Sterilované okurky a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme v porcelánové misce, osolíme (2 špetky) a necháme stát asi 120 minut. Poté slijeme vyloučenou tekutinu a přidáme nakyslá jablka nakrájená na kostičky.
- 2V kastrůlku rozmícháme ocet, vodu, cukr, hořčici a koření - zbytek soli, mletou skořici, mletý zázvor a hořčičné semínko. Uvedeme do varu, zmírníme oheň a necháme povařit asi 3 minuty.
- 3Dvě menší sklenice vysterilizujeme krátkým vařením, napěchujeme do nich okurkovou směs a zalijeme svařeným octem. Uzavřeme a zavařujeme ve vodní lázni při 80 st. Celsia 15 minut.
- 4Omáčka se nechá 4 týdny uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.