Studená polévka s jarní cibulkou
20 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibulka jarní
- 1litrMléko acidofilní
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
789 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Studené mléko rozkvedláme s octem a solí. Podle chuti osladíme a přidáme hořčici. Do ochuceného mléka vmícháme oloupanou, nahrubo nastrouhanou okurku a očištěnou, jemně nakrájenou cibulku i s natí.
- 2Natvrdo uvařená vejce rozdělíme do talířů, zalijeme studenou polévkou a podáváme.
- 3Vhodnou přilohou je čerstvý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.