Studená polévka s paprikami a rajčaty
65 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika červená
- 60mililitrůOlej olivový
- 750gramůRajčata
- 170mililitrůVíno červené
- 625mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1krajícChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Papriky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme je semínek. Pak je pečeme v troubě, až slupka začne černat.
- 2Na oleji necháme změknout nasekanou cibuli a dva prolisované stroužky česneku. Z paprik sloupneme slupku a nakrájíme je na kousky. Rajčata a papriky spolu vaříme deset minut pod pokličkou. Pak přidáme víno a po pěti minutách vaření i vývar, pepř a sůl. Vše vaříme dalších dvacet minut. Mezitím kostičky chleba nasucho osmažíme dozlatova.
- 3Polévku rozmixujeme a necháme ji tři hodiny v lednici odpočinout. Podáváme studenou s chlebem, pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.