Studená polévka z červené řepy
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 300gramůČervená řepa
- 1kusRajčata
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceOcet vinný červený
- 700mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaWasabi mleté
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uvařenou na kostičky nakrájenou červenou řepu, sloupnuté a na kostičky nakrájené rajče, nadrobno nakrájený česnek a cibuli, nastrouhaný zázvor, wasabi, ocet, olej, vývar, sůl, pepř a kysanou smetanu (polovina dávky) dáme do mixeru a rozmixujeme najemno.
- 2Umixovanou směs přecedíme přes síto do mísy, kterou potom dáme do chladničky. Podáváme studenou, ozdobenou kysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.